Kontrast:




Regionalne Centrum Transferu Wiedzy
i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie

Uczelnia Student Biuro Karier
Współpraca Instytutu Dietetyki z RCTWiTI

Dnia 11 września br. pracownicy RCTWiTI PWSZ w Nysie spotkali się z z-cą dyrektora Instytutu Dietetyki Panią dr inż. Marzeną Zołoteńką - Synowiec. Spotkanie dotyczyło propozycji wspólnych działań Instytutu Dietetyki z Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie.

Instytut ma opracowane propozycje projektów edukacyjnych dla mieszkańców i uczniów nyskich placówek oświatowych, które Regionalne Centrum Transferu Wiedzy będzie dążyło, aby je zrealizować.

Instytut Dietetyki w ramach popularyzacji oraz w celach naukowych wykonuje badania antropometryczne wśród mieszkańców naszego regionu.

Ponad to Instytut posiada szerszą ofertę, kierowaną m.in. do przedsiębiorców. Są to:

  • analiza i ocena jakościowa i ilościowa jadłospisów
  • analiza składu żywności - (nie certyfikowane)
  • przeprowadzanie szkoleń o tematyce:
    "Żywienie kobiet w ciąży i dzieci"
    "Dietoprofilaktyka chorób sercowo-naczyniowych"
    "Dietoprofilaktyka schorzeń przewodu pokarmowego"
    "Bezpieczeństwo żywności i żywienia"
  • organizowanie kursów dla opiekunów osób starszych

Przygotowały:
Anna Lisowska
Jolanta Barska, menadżer projektów

Regionalne Centrum Transferu Wiedzy
i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie


Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013
Inwestujemy w Twoją przyszłość

Regionalne Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie © 2018    
kontakt z webmasterem:  
Zobacz nasz profil na FACEBOOK