Kontrast:

KontaktAktualnościPrezentacja kierunkuPracownicyPlany zajęć

Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej
- kierunek dietetyka

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja

Nowa pracownia technologii żywności i przygotowania potraw

Pracownia służy do realizacji ćwiczeń z zakresu dietetyki i technologii żywności na kierunkach: dietetyka oraz psychofizyczne kształtowanie człowieka PWSZ w Nysie. Studenci uczą się technik przygotowania potraw w taki sposób, aby były one zdrowe i smaczne. Nowa pracownia została wyposażona w nowoczesny sprzęt, który ma pozwolić na realizację efektów kształcenia oraz ułatwić przygotowanie potraw z zachowaniem wartości odżywczych. Jest wzbogacona w takie sprzęty, jak m.in.: grille, opiekacze, piece konwekcyjne z możliwością wypieku pieczywa lub mięsa oraz wiele drobnego sprzętu, pomocnego w pozyskaniu wiedzy i umiejętności potrzebnych na rynku pracy.

FILM - wywiady podczas zajęć w pracownii technologii żywności i przygotowania potraw:

  
Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie © 2018
kontakt z webmasterem:    
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK