SPRAWOZDANIE Z III FESTIWALU KÓŁ NAUKOWYCH PWSZ W NYSIE
Dnia 28.11.2019 r. w Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie odbył się III Festiwal Kół Naukowych PWSZ w Nysie. W wydarzeniu brały udział koła naukowe działające na naszej Uczelni oraz gościnnie wystąpiły dwa koła naukowe ze szkół średnich z Nysy oraz Dzierżoniowa. Od godziny 9:00 do 11:00 miało miejsce oficjalne zaprezentowanie działalności oraz funkcjonowania poszczególnych Kół Naukowych. Nasze Koło Naukowe Set Point Diet przedstawiło filmik ukazujący krótkie podsumowanie zeszłorocznych działań oraz prezentację multimedialną zachęcającą do dołączenia do nas.
Po godzinie 11:00 studenci oraz uczniowie szkół średnich mieli możliwość zadawania pytań przedstawicielom poszczególnych kół naukowych dotyczących ich działalności oraz skorzystania z dostępnych atrakcji. W tym roku oprócz badania składu ciała z wykorzystaniem analizatora zorganizowaliśmy konkurs polegający na odgadnięciu składników upieczonych “fit” ciast. Nagrodą była indywidualnie skomponowana dieta przez członków koła.
Stoisko dietetyki cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem. Pozytywnym zakończeniem całego festiwalu było przyznanie drugiego miejsca za całokształt dla naszego Koła Naukowego Set Point Diet.
Małgorzata Koza, Sandra Wojtasik