Dnia 1 lutego dr inż. Piotr Bernat spotkał się ze słuchaczami Uniwersytetu Trzeciego Wieku z Prudnika. Tematem spotkania były trendy kulinarne związane z nowym stylem odżywiania. Propozycje na 2017 rok praktycznie są już w całości realizowane, co potwierdza, że seniorzy skupieni wokół UTW są świadomi aktualnych zaleceń dietetycznych, a więc są trendy.
W trakcie spotkania Pan Bernat gratulował słuchaczom występu w Lewinie Brzeskim. Na przeglądzie twórczości studenci zajęli pierwsze miejsce, uzyskując nie tylko wyróżnienie zespołowe, ale i nagrody indywidualne.
Sukcesu gratulujemy, życząc dalszych i już teraz umawiamy się na kolejne spotkanie. które będzie kontynuacją, jednocześnie już dziś planując poszerzenie kręgu odbiorców kolejnego wykładu tematycznego.
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6062_25144_m_DSC09994.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6062_25145_m_herody-lewin-dzien2-2017_brzeg24-13.jpg)